söndag 18 september 2011

Tid för tålamod

Nu kommer hösten med alla sina härliga färger, och vanligtvis är denna period en höjdpunkt i mitt trädgårdsår. Men just nu ser min trädgård ut så här...


...och det är liksom inte riktigt lika kul då. Eller vad säger ni: Ska jag piffa till presenningarna med en ljungkruka och brädhögen med en rad prydnadspumpor kanske? ;) Det känns inte som någon större idé och jag inser också att min blogg inte kommer att ha så mycket bilder att bjuda på förutom i stil med den ovan de närmaste månaderna. De höstkrukor jag hade är täckta med sågspån, på pergolan förvaras verktyg och gräsmattan är som ni ser fullständigt belamrad med byggmaterial. Ja, och som ni förstår råder lätt kaos inomhus också så det är bara att bita ihop de cirka tre månader som återstår innan allt ska vara klart. (För er som är nytillkomna läsare och undrar vad vi håller på med - läs mer här).

Lösningen för att inte bli galen är att se framåt och ha tålamod. Och vad kan vara mer framåtblickande och tålamodstestande än att plantera vårlök? Ingen idé att stressa lökarna inte, här är det minst ett halvårs väntetid! Jag beställde lite av varje från odla.nu och fick allt i jorden igår. Det fanns inte så mycket lökväxter när vi flyttade hit och sen dess har jag försökt sätta lök här och där med varierande resultat. Tulpaner som hamnade för fuktigt och narcisser som aldrig kom upp med flera experiment. I år har jag mest tänkt fylla på med lite vårblomning i de nya rabatter som tillkommit den här säsongen.


Jag hoppas att snödropparna ska trivas och sprida sig bland vintergrönan i den långa södergående rabatten. Den är längst bort från huset och här vill jag ha växter som är så självgående som möjligt. Tänk så fint om marken under häggmispeln kunde lysas upp av snödroppar om några år? Det är ju lika fantastiskt varje vårvinter när dessa små tuffingar tittar upp ur snön.


Nävan 'Rozanne', som växer så det knakar i den lilla rabatten med klematisspaljén, kommer förhoppningsvis att täcka de nedvissnande bladen från dessa blandade lila och vita tulpaner.

Sen blev det en stor kruka med krokus och en liten med vita pärlhyacinter som jag tänker mig ska lysa upp vår nya yttertrapp framemot vårkanten. Och till sist stoppade jag ner fem lökar av den vackra narcissen 'Thalia' i den varma solrabatten och hoppas att de ska trivas där. Har provat dessa två gånger förut utan att lyckas, tredje gången gillt kanske? De är ju så fina, men tydligen lite kinkiga. Och sånt som är kinkigt brukar inte bli långlivat hos mig, tyvärr.

Tack för alla grattis till min fina vinst igår. Förstår att ni är lite avundsjuka! ;) Jag har aldrig vunnit nåt så fint förut och det ska bli så roligt att få hem quilten så småningom. Vilken färg jag valde? Jo, det blev minsann så att mamman i familjen tänker ha den i sitt eget nybyggda sovrum... Som kommer att gå i grå toner, alltså grå och vit!

Idag väntar den segdragna fortsättningen på staketbygget. Snart, snart hoppas jag kunna lägga upp en bild på det färdiga resultatet.

En skön söndag önskar jag alla bloggvänner därute!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...