söndag 4 september 2011

Små hösttecken

Tog en sväng med kameran i morse, det var svårt att låta bli när solen strålar från en blå himmel. Äntligen en solig helg!

Mycket blommar fortfarande. Som mitt nyinköp nere i hörnan, den vita höstanemonen 'Whirlwind'. Den är så fin med sina halvdubbla blommor.


Elefantgräset, av sorten Miscanthus sinesis 'Silberfeder', är också som allra vackrast just nu. Det riktigt glänser om vipporna!

Och den lilla klotlönnen som vi satte i juni har ännu inte börjat skifta i höstfärger. Hittills har det inte hänt så mycket i kronan, men till nästa säsong hoppas jag att den etablerat sig tillräckligt för att börja växa till en riktig bollform.


På annat håll har färgerna börjat skifta, som hos häggmispeln som är en av de tidigaste att börja visa höstfärg. Jag tycker knappt det finns någon trädgårdsväxt som är finare på hösten. Ja, häggmispeln är en favorit som ni märker att jag aldrig slutar hylla! Lättskött, vacker vårblomning, och som sagt en riktig snygging på hösten gör den perfekt till en friväxande häck. 


Förra året planterade vi två buskar med amerikanska blåbär, och fick en liten skörd i somras. Förutom goda bär ger de också en färgklick på hösten med sina fina färger.


Även jordgubbsbladen är på gång att dra på sig höstkläderna...


...och funkiorna likaså. De har verkligen passerat bäst före-datum för i år!

På bärfronten börjar fler och fler av våra gula hösthallon att mogna. De är av sorten 'Allgold', och är riktigt söta och goda. De står i en pallkrage och är på god väg att spränga den!


Finare morgon får man leta efter! Men nu - åter till staketmålningen, snart klart för att börja bygga!

Njut av solen & sköna september!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...