söndag 11 september 2011

Kontrasternas söndag

Minst sagt märkligt väder denna söndag, kan man väl säga. Vi vaknade till en försiktigt solig morgon, sen kom ett åskväder med efterföljande monsunregn utan dess like, följt av en strålande eftermiddag. Jag var naturligtvis ute och cyklade med dottern precis när himlen öppnade sig och vi var helt genomblöta när vi kom hem. Men en dryg timme senare fikade vi i solen, vem hade kunnat tro det?

Katten Klara njöt av solen och tog sig en lur på bordet medan jag gjorde henne sällskap med mitt kaffe.
Staketbygget går långsamt framåt. Inte lätt att komma vidare när vi ständigt blir avbrutna av regnskurar eller glada barn som tycker vi är så tråkiga som bara målar och skruvar. Nu sitter i alla fall reglarna uppe, och alla spjälor är målade och ligger i en stor hög och väntar. En stor svart hög, inte grå som de ser ut att vara på bilden längst ner till höger. Nu ska de banne mig upp, till nästa helg vill vi vara klara. Fast sen kommer vardagskvällarna när man är halvt medvetslös av trötthet efter jobb och dagis, matlagning och nattning... Oftast är det svårt att kombinera detta med våra många projekt, men vi ska försöka. Ska bli så skönt när det är färdigt!

Under syrenen har vi samlat ihop alla smultron som vuxit här och där i trädgården tidigare. Nu börjar den smultronkulle vi hade i tankarna ta form, och det blev fint. Stammade upp syrenen lite tidigare i somras så att man ser grenarnas fina former. Som en skulptur, tycker jag!

Favoriten bland mina gräs är som allra vackrast just nu med sina sirliga vippor och grågröna färg. Köpte det på Löddeköpinge plantskola för två år sedan och har lyckats övervintra det i kruka trots vargavintrarna vi haft. Men tyvärr har jag glömt vad det heter, typiskt.


Och så rosenskäran. Så underbar den är! Med knoppar som bara blir fler och fler trots att temperaturen sjunker och mörkret är på väg. En höst plockade jag dem in i november. En av mormors favoritblommor var det också, och jag tänker alltid på henne när jag ser den.

Ja, förutom den där cykelturen genom vattenmassorna blev det en skön och dessutom produktiv söndag. Men att helgerna alltid går så fort det är bra synd... Hoppas ni också haft en fin dag. Tack för all uppbackning om växthuset förresten, nu vet jag mycket mer än jag visste igår och är väldigt sugen på att skaffa mig ett till våren. I tankarna har jag redan flyttat in alla mina tomatkrukor där... men nu får fantasierna vila ett tag - dags för soffläge!

15 kommentarer:

 1. Härliga drömmar i ditt förra inlägg och jag tänkte direkt på Lottas fina bygge när jag såg din bild. Hon gav dig en lång och bra kommentar såg jag.

  Här klarade vi oss utan åska idag men vi hörde den på håll ett tag. Riktigt kvavt har vi haft så svetten den rann när jag jobbade i rabatterna.
  Jag gillar ert arbete med staket, sten mm.

  Kram!

  PS. kan gräset vara någon sorts hirs? Jag har jungfruhirs och vipporna liknar dem på din bild.

  SvaraRadera
 2. Ja visst har det varit egendomligt väder idag, först regn och åska sedan strålande högsommarvärme.
  Ni ser verkligen ut att ha det fint i er trädgård fast det är inte lätt att hinna med allt tycker jag heller, med allt annat som måste göras.

  Kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Jättefint med smultronen under trädet, de är en fantastisk marktäckare och bildar ganska snabbt en tät matta! Blev lite full i skratt angående katten och dig, läste inte riktigt klart innan jag förestälde mig dig utsträckt på bordet bredvid katten - men så var det visst inte...

  kram louise

  SvaraRadera
 4. Det ser ut att bli jättefint med staketet. Älskar uppstamningen av syrenen och med alla smultron under. Vackert! Känner så igen mig i vardagskvällarna, skulle vara underbart att hinna lite men jag blir för trött efter nattningen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Vilken gosig katt! Här vaknade vi av åskan kl 7 i morse, sedan var det skyfall en stund. Då trodde vi det skulle fortsätta hela dagen. Men som tur var kom solen fram och på sonens fotbollsmatch på eftermiddagen var det 23 grader, helt underbart.
  Vilket snyggt gräs! Det kommer bli kanonbra med staketet.
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Så himla bra det blev med smultronen under syrenen. Det gav mig inspiration till något liknande eftersom vi har smultron lite överallt här hemma. Ja, staketbyggande är väl inte den roligaste trädgårdssysslan - och så tar det ju så lång tid innan det blir klart. Men snart så... Vi går i stakettankar eftersom det sakta håller på att murkna sönder här hemma. Vi har skjutit det framför oss sen vi flyttade hit (OJDÅ, vad 3 år går fort då!!!) men nästa vår går det nog inte att förhala det längre.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Kul idé med smultronen. Jag gissar att Tage kommer att trivas där :-)

  SvaraRadera
 8. Åh, så fin hon är, Klara! Påminner väldigt mycket om Tiger här hemma.

  Tyvärr har det varit grått och lätt regn under dagen, men varmt. I går däremot var det en härlig trädgårdslördag, då jag röjde bland diverse buskar...

  Jag tycker att ni ska satsa på ett väggväxthus! Även om det är litet är det så roligt med växthus. Innan vi byggde vårt stora växthus för 11 år sedan, hade vi ett litet väggväxthus i många år. Vi tog bort det förra året, då fönstren var i mycket dåligt skick. Vi byggde det av gamla fönster, vilket också kan rekommenderas, så blir det ändå billigare. Mannen, som är full av idéer, gjorde en markbädd med vattenreservoar under, så det var bara att fylla på reservoaren med väldigt långa mellanrum, så det var i princip självbevattning. Kan rekommenderas! Här kan du se bild: http://tigerstassemarker.blogspot.com/2010/08/jordkallaren.html
  Inte världens vackraste, men så revs det lite senare också. Men det har stått i 20-25 år, och när det byggdes var det inte lika mycket mode i växthusen som nu.

  Trädgårdshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Ja jisses det känner man igen. Det känns som man aldrig blir klar med planket för detta attans väder. Vädret var verkligen konstigt igår, här komm det inget regn men det både åskade och mullrade som attans men i natt har det kommit dessto mer.

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Tack för inbjudan till pinterest vet du om jag måste vara medlem på facebook för att kuna gå med? Här har du en som inte är medlem.....

  Hälsn
  Anna

  SvaraRadera
 11. Så vackert det kan bli när man tar mod till sig och stammar upp en syren! Men då får man allt hitta ett exemplar som har så grafiska stammar som er. snyggt!
  Jag är sur på rosenskäran som här hos mig växer alldeles abnormt och blir ca en och en halv meter hög. En svårplacerade giraff!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 12. Gullig katt. Inte helt olik vår egen trädgårdskatt Bamse som helst slappar i grönsakslandet. Majs verkar vara favoritgrödan att vila under.

  SvaraRadera
 13. Snyggt med syrenen!! Är svag för allt uppstammat. Å smart att sätta smultronen under. Ja, vädret är inte att lita på nuförtiden. Hipp som happ verkar det vara varje dag. Hua, ibland orkar man helt enkelt inte med att slutföra påbörjade projekt. Jag vet hur det är :-))

  Söt kisse!!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Ja, det är inte lätt att hänga med så här års i alla växlingar, men det är lite härligt.

  Se kissar de kan då konsten att njuta av läget :)!

  Snyggt ser det ut att bli!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 15. Ni har det så fantastiskt fint! Förstår inte hur ni ror i land allt. Staketet kommer bli hur snyggt som helst.
  Kram Hanna C

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...