måndag 26 september 2011

Äppelförvirring och trädgårdsbling

Ny vecka, men istället för att åka till jobbet har jag varit hemma med sjuk liten Tage. Han har varit förkyld hela helgen och är på bättringsvägen men en dag hemma i lugn och ro behövde han innan han är redo för bus och lek på dagis igen. Jag fick en liten stund för mig själv i trädgården medan han sov tupplur och njöt av solen medan jag lyssnade till hammarslag från byggarbetsplatsen.

Våra två små äppelträd av sorten 'Ingrid Marie' ger ingen frukt alls i år. Fyra (!) äpplen totalt räknade vi till och tre av dem blåste ner i stormen härom veckan. Det enda ynkans äpplet som återstår såg dock ut så här när jag tittade närmare på det idag, så där rök sista chansen till ens den minsta tänkbara äppelskörd i år.


Fast på grenen bredvid spirar visst hoppet. Där blommar en ensam äppelblomma så här på höstkanten. Förvirrade lilla äppelträd, du vet visst varken ut eller in?


Det blev inga blommor alls i våras, och antagligen skulle träden till att knoppas just när de sista sena frostnätterna kom. Våra träd brukar annars ge rikligt med frukt som brukar räcka både till oss och fåglarna hela vintern. Och massor av äppelmos brukar det också bli. Men okej, ska äpplena utebli något år så är väl det året det råder byggkaos rätt väl valt! :) Det är visst ett dåligt äppelår men ett bra päronår, sa arboristen Andreas när han var här och fällde tall och beskar fruktträden tidigare i somras. Håller ni med?


Passade också på att ta bilder av några av mina trädgårdsprydnader. Prismorna har jag visat förut, men just idag glittrade de extra fint i den disiga septembersolen så jag bjuder på samma bling-bling om igen. Av äkta plast från Panduro.


Fjärilen i fikonträdet såg ut att vara på väg att lyfta sin kos.Lilla betonghjärtat har jag fått av min snälla mamma. Flugan ingick dock inte!

Lillkillen far nu ikväll fram som en virvelvind över huset, febern har flytt och han är pigg som en mört. Imorgon blir det jobb och dagis som vanligt. Hoppas att det fina vädret stannar ett tag till, för det här är ju alldeles underbart!

Hoppas ni alla fått en bra start på veckan!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...