lördag 6 augusti 2011

Så var det bara stubben kvar...

Ja, som ni såg i gårdagens inlägg var det trädfällning här igår. Det sista barrträdet i vår trädgård, en 7-8 meter hög tall, är nu en stubbe blott. På måndag kommer stubbfräsaren och tar den också, och för säkerhets skull har den fått lite blå färg för att han ska hitta rätt (vore ju snopet om han tog nån annan stubbe! ;). Sedan är den meningen att byggfirmans maskiner med start i nästa vecka ska ta sig in precis där tallen tidigare stod. 

Vi anlitade Andreas från Kronverket i Staffanstorp för att ta bort trädet, och det är verkligen spännande att se en arborist i arbete. Svisch svosch så var det nedsågat i prydliga delar och packat på en släpvagn, och kvar blev bara några kottar. Ungarna och jag tittade storögt på, värsta actionfilmen ju och på första parkett! 

Med detta är alltså barr-eran i trädgården slut, och endast den lilla fågelbogranen är kvar av alla de tusen och åter tusen små barr som vi fraktat till tippen. Hela framsidan mot gatan liknar just nu ett kalhygge, och jag har ägnat dagen idag åt att flytta perenner därifrån och pytsat ut på olika tillfälliga platser i trädgården. Där ska de bo tills dess vårt stora byggprojekt är klart och först till våren får de flytta tillbaka. I samband med det ska också rabatten göras om och bli mycket större. Det är en rätt förfärlig syn för tillfället, och jag inser att det kommer dröja bra länge innan jag har något fint att visa upp från den sidan av trädgården... Men jag kommer ändå att återkomma till denna rabatt under hösten och vintern, då jag ska planera hur den ska se ut.

Tur att solen lyser desto mer på andra ställen. I en av köksträdgårdens pallkragar blommar dotterns dagisodlade solros som allra vackrast just nu, och gissa om hon är stolt över sin egen lilla sol!

Hoppas ni har en fin lördagskväll, nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på åskan och smattret mot plåttaket. Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...