tisdag 23 augusti 2011

Rosförälskelse, alliumbegär och längtan till Chelsea


Var det någon mer som såg programmet nu ikväll på SVT om årets upplaga om Chelsea Flower Show? Själv missade jag första halvan, men kom in lagom till presentationen av rosen 'Natasha Richardson'. Så vacker! Den är uppkallad efter den brittiska skådespelerskan med samma namn som så tragiskt avled 2009, och hennes familj har varit med och tagit fram rosen som först visades i Chelsea i maj i år. En alldeles, alldeles underbar ros, tycker jag! (Bild lånad från trädgårdsfirman Dobbies.)
En annan skönhet man fick se en skymt av var en ny typ av allium, 'Spider'. Den skulle också gärna få flytta in hos mig... (Bild från J. Parkers Wholesale.)

Det var också kul att se alla visningsträdgårdar, där min favorit var trädgårdsdesignern Adam Frosts Across the Pond Garden. Stål, betong och växter inspirerat av arkitekten Frank Lloyd Wright. Läckra "water walls" av betong! (Bild från Garden Design Unlimited.)
Nästa år vill jag åka dit!!!  Nån som ska med? Eller är någon av er kanske redan rutinerade Chelsea-besökare? Lyckliga ni i så fall! :)

Förresten, för er som missade programmet finns det att se här på SVT Play.

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...