lördag 27 augusti 2011

Plommonpassion?

Då var det skördetid i plommonträdet. Synd bara att alla måste mogna exakt samtidigt! Man får ju en total överdos på plommon, varje år samma sak. Jag tar med mig till jobbet, delar ut på dagis, hojtar till mig grannar som går förbi och frågar om de vill ha. Samt bakar paj, kokar marmelad och fryser in. I år är skörden lite mindre och det är faktiskt skönt...Här är receptet på plommonmarmelad som jag lovade dela med mig av sist jag skrev om mina fruktträd. Kanelsmaken gör det lilla extra, testa så får ni se!


Jag skulle vilja passa på och tacka för alla fina och glada kommentarer jag får, det värmer verkligen och så är ni ofta så himla roliga! :) Välkomna också alla som just hittat hit och ett extra glatt hej till mina senaste följare. Kul att ni vill hänga här med mig!

Hoppas ni har en fin lördagskväll allihop. Här vräker regnet ner, men säg den kväll den senaste tiden när det inte gjort det? ;)

Kram från

9 kommentarer:

 1. Visst regnar det mycket på kvällarna? Ikväll var det äntligen dags för en varm kväll med sol men då ville inte F somna... 20.30 hann klockan bli och då har det ju nästan blivit mörkt. Ja, ja vad är en bal på slottet!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja, plommon har man ju en kluven känsla till. Om man hinner med att ta vara på dem - lycka! Om man inte hinner med - getingar, klet och kladd. Håhåjaja, vi trädgårdsägare har det då inte lätt alla gånger...

  Regntunga skyar vartän jag ser...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Men du - det är så trevligt att få hänga här ;-)

  Kanske lite sol i morgon - eller vad tror du?!!!!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Hej! Här har regnet vräkt ner på morgonen men det finns ju hopp att det håller sig vackert sen :) Vilket härligt recept jag tycker dessutom kanel är så gott till de flesta frukter. kram Katta

  SvaraRadera
 5. Läckert. Synd att jag inget plommonträd har längre. Annars så......
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Tack för fint recept! Får nog vänta till nästa år - i år slank all skörd snabbt ner i barnens magar:-)
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 7. Vad gott det lät, tyvärr så har jag nu tagit beslutet att låta vårt plommonträd gå hädan pga mask. Hur mycket plommon jag än plockar kan vi bara äta en bråkdel för de är alldeles fulla av mask.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Lyckliga du som har plommonträd, receptet låter härligt så jag ska bestämt inhandla lite plommon och pröva! Här fick vi regn i morse men resten av dagen har solen värmt!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Oh! Det lät verkligen smaskigt! Måste nog prova det. Vårt plommonträd är fortfarande för ungt för att få frukt.. Kanske nästa år.. :)
  Kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...