lördag 20 augusti 2011

På Trädgårdsgille i Landskrona

Vilken väderförändring! Efter den blåsiga mörka kvällen och natten kom en solig morgon med mojnande vindar som övergick i en härlig sensommardag härnere i Skåne. Jag blev tipsad av Jessica med den fina bloggen Jessicas boxer- och trädgårdsblogg om att Trädgårdsgillet i Landskrona går av stapeln den här helgen. Jag har svårt att motstå trädgårdsaktiviteter av det här slaget, och det lät ju så mycket mer lockande än att bygga staket. Och var verkligen värt några mil i bil - vilken trevlig trädgårdsfest! Jag fick en rejäl dos inspiration att förvalta inför kommande projekt i trädgården.

I vallgraven utanför Citadellet låg de flytande trädgårdarna som är Trädgårdsgillets signum och guppade så fint i solen. I programmet kunde man läsa att de är "skapade med stor fantasirikedom, humor och skönhet av kreativa trädgårdsföretag". Jag kan bara hålla med!

Härlig utsikt från bron...
...och mycket folk i farten som ville lägga sin röst på den flottaste flotten. De här tre var mina favoriter:

Flotte nummer 4: De små lila stunderna, skapad av Jagorstrands trädgård i Vinslöv.

 Flotte nummer 5: Trädgårdsstund har guld i mun, av Trädgårdsidyll och Malin in the Garden.

Flotte nummer 7: Månskensträdgård av Gröna Gården AB.

Till sist föll min röst på nummer 5. Tänk att få sitta där och flyta fram medan man dricker afternoon tea i gyllene kopp och den lilla babyflotten simmar bredvid... Jag gillade kombinationen av ljuvt och tufft och de lila färgtonerna mot det guldiga var bara så fina. Imorgon eftermiddag avslutas gillet med picknickkonsert och då ska vinnaren koras. Hoppas att "min" flotte vinner!

Men inte nog med detta. Det var stor ju trädgårdsmarknad också, och rena rama julafton för alla trädgårdstokar. Flera plantskolor på plats, keramiker och korvgrillare. Och trädgårdsprydnader i mängder! Jag var framme med kameran och tog lite bilder här också. Alltid finns det någon idé att låna eller pryl som man inte har råd att köpa men som man i alla fall kan få ett bildminne av att sukta efter... Delar med mig av dessa bilder också, en liten inspirationsboost så här på lördagskvällen. 

Butiken Skumpa & Spaljé som i vanliga fall finns inne i Landskrona var på plats och visade upp den här härliga höstdukningen. Fint med bär, blommor och frukt i kombination! De har en fin blogg också där man säkert kan få mer inspiration framöver. 

Det här var en rolig idé, tycker jag. Vanliga terrakottakrukor uppträdda på ett armeringsjärn genom bottenhålet. Spikar borrade genom armeringsjärnet håller dem på plats, man kan skymta spiken under den översta krukan. Ser enkelt ut, fast frågan är hur lätt det är att borra i ett armeringsjärn?

Stiliga ansikten och andra trädgårdsprydnader av keramikern Gunilla Borglin från Rydebäck.

Ett fågelbad i mosaik att drömma om... Lite för dyrt för min plånbok, men jag sparar kontakten för att kunna hinta till maken när han har julklappsvånda som värst. Man får inte vara dum! ;) Av Penny's Garden Art.

Jag hade gärna stannat mycket längre och lyssnat på Gunnel Carlsons trädgårds-konsultationer, men efter en i mina ögon alltför kort stund var maken trött på att jaga Tage och hans syster genom folksamlingar och över hav av ömtåliga alster, så det fick vara för den här gången. 

Tack snälla Jessica för tipset, vilken mysig utflykt det blev! Kanske passerade vi varandra i vimlet? Är det någon av er skåningar som inte ska på bloggträff imorgon så pågår gillet för fullt en dag till. Tyvärr kan jag inte åka på träffen själv, hur gärna jag än hade velat. Hoppas ni blir många! 

Som ni säkert räknat ut var det alldeles omöjligt att åka hem tomhänt från en sådan här tillställning, och vad som blev inhandlat till min trädgård får ni se när det funnit sin plats. Ha nu en skön lördagskväll allesammans och hoppas att regnet lyst med sin frånvaro så att alla har fått sin dos av trädgårdspyssel idag!

Kram från

7 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Trädgårdsgillet i Landskrona, det hade jag missat helt! Få se om jag kommer iväg imorgon...
  Fortsatt trevlig kväll!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Verkar vara en härlig tillställning det där.

  Det ser inte ut som att vi blir så många i morgon men vi hoppas ha trevligt ändå.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj, så mycket vackra bilder du bjuder på idag! Där missade man något...
  Synd att vi inte ses på bloggträffen imorgon, men vi får se till att det blir fler tillfällen framöver.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Har också svårt att motstå såna där tilldragelser. Tyvärr finns det inte så många av det slaget i krokarna där jag bor..... Kul idé med trädgårdarna på flottar. Det blir en trevlig mix också när det är marknad. Inte bara visning/utställning. För handla vill man ju :-)))

  I dag verkar det kanske, kanske inte regna här... En blyg sol tittar fram i de massiva molnen :-))

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hej Hanna.....tak fordi du kiggede forbi så jeg kunne finde hid :0)

  Det lyder som en helt fantastisk spontan tur du der har haft med en masse god inspiration. Jeg ville gerne ligge og drømme i måneskinshaven ;0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 7. Hejsan, ja vem vet om vi passerade varandra, för där var i alla fall otroligt mycket folk just när jag var där. Vi har tydligen samma smak för flotte fem följt av sjuan var helt klart också mina favoriter. Jag fick inte shoppat något men ska åka till Cedergrens tänkte jag, så jag får se mer än det de hade med sig för de har ju så otroligt mycket när man tittar på deras hemsida.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...