torsdag 21 juli 2011

Vidunderliga Wanås!

Perfekt utflyktsväder idag igen, och den här gången åkte vi till Wanås där vi haft en underbar dag i skulpturparken. Jag har velat åka dit i flera år, och nu äntligen blev det av! Slottet ligger så vackert vid en liten sjö, och på vägen dit lyssnade vi på Carl-Gustaf Wachtmeisters sommarprat, så vi fick en massa förhandsinformation om hur det är att driva ett stort gods och hur konsten funnit sin plats där sen mer än tjugo år tillbaka.

En av sommarens konstnärer är ingen mindre än Yoko Ono. Jag blev hemskt förtjust i hennes önsketräd, där besökarna får fästa lappar med sina innersta önskningar. Vissa kan man verkligen relatera till, eller hur? ;)
 Nio röda jättebollar av Anne Thulin har spritt ut sig i trädkronorna runt om i parken. 

På ett ställe växte bambu mitt i den svenska lövskogen.

En hemlig plats för hemliga möten...
Mest jubel hos barnen väckte "kissande tanten", eller "Fideicommissum" som verket av Ann-Sofi Sidén egentligen heter... 

Yoko Onos skog av stegar, "Skyladders".  
Och härliga pallkrageodlingar bredvid cafét med roliga mixar av blommor och grönsaker, så snyggt. Hit vill jag absolut återvända, och siktar på en hösttur i september. Höstfärgerna i skogen som omger slottet måste vara fantastiska!

På vägen hem tilltog regnet från ett stilla stril till störtskurar. Skönt trött somnade jag nästan till ljudet av vindrutetorkare och snarkande barn. En helt perfekt semesterdag, och en fantastisk upplevelse av mötet mellan konst och natur. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...