torsdag 28 juli 2011

På mammas gata...

...eller rättare sagt i mammas trädgård på ön, där befinner jag mig just nu. Zon 1, naturtomt, havsnära, barrskog, sandjord och mycket blåst är de förutsättningar som gäller här. Inte de allra lättaste, men mina föräldrar har ändå lyckats skapa en härlig trädgård i gränslandet mellan det vilda och det tuktade. 
Natursten från stranden i rabattkanten.
Spaljéer av hasselkvistar från skogen förstärker det naturliga intrycket.
Köksträdgård i pallkragar, även min mamma gillar dem. ;)
Och hennes vackra vita vädd med snyggt rostigt växtstöd. Nåt som jag ska härma nästa sommar, tror jag bestämt.

Ja, det är härligt att dela sitt trädgårdsintresse med mamma! Min mormor hade också en trädgård som hon och morfar vårdade ömt, så jag har verkligen att brås på vad gäller kärleken till blommor och allt som har med trädgård att göra. Nu hoppas jag på ännu fler roliga trädgårdsutflykter de närmaste dagarna, och då i mammas sällskap.  Jag tänkte vi skulle försöka få ett besök i några privata trädgårdar från boken Trädgårdsriket, som ni kan läsa mer om här.

Tyvärr beter sig datorn här lite suspekt, och eftersom jag inte direkt är någon erfaren bloggare får ni kanske stå ut med att blogspot spelar mig lite spratt de kommande dagarna. Frustrerande är vad det är! Är det förresten någon som vet hur man får bort de vita ramarna runt bilder i inlägg? Samt runt den signatur jag just med möda skapat, som ni ser här nedan. Tacksam för tips!

Kram från nybörjar-

6 kommentarer:

 1. Nja, jag undrar om inte det har att göra med vilken design du valt för själva bloggen. Eller mall kallas det kanske? Ja, du hör, jag är inte superhemma på datorer trots att jag bloggat i fyra år.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hejsan, vilket snyggt växtstöd! Har inte funderat över ramarna men tror nog också det beror på vilken design man valt.

  Kram!
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Så fint å kunne hente inspirasjon fra sin mammas hage. Her var også mange tips å hente for oss andre som du ville dele med. takk skal du ha!

  SvaraRadera
 4. Visst är det så...man ärver gärna ett sånt intresse. Får det liksom med modersmjölken. Trevligt arv att förvalta :-)

  Jag vet väldigt lite om de färdiga mallarna på blogger - har skapat min egen sida och då slipper man sådana i a f.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Aha, så det har med min mall att göra... Då är det ju bara att leva med ramarna, eller göra en egen som du Anna gjort. Får väl se hur pass avancerad jag blir på det här så småningom! Men helt klart är ju att mallarna är rätt begränsande. Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Jag har fäst dem med ganska tunn ståltråd som ajg virat runt uppe, nere och i båda sidorna. Om du kollar noga på bilderna från förra inlägget så kan du nog se det. Tråden rostar och det kan bog bli snyggt faktiskt. Som en ram liksom.

  Kram!

  (man ska väl ta det som en komplimang när någon vill härma det man gjort och dessutom ska man nog inte vara säker på att man är den första som kommit på något. Det kan ju vara många som satt speglar sådär utan att jag sett det ännu. Härma på bara!)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...